ISMH MOSKOVA

Dünyada 100 ülkenin üye olduğu Uluslararası Tıbbi Hidroloji ve Klimatoloji Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Tıbbi Hidroloji ve Klimatoloji Kongresi’nin 42’incisi 5-8 Haziran tarihleri arasında Moskova’da gerçekleşti. Kongreye 30'dan fazla ülkeyi temsil eden 1.000’den fazla delege katıldı.
Türkiye’den 6 bilimsel çalışmanın yer aldığı kongrede, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı, Türkap Geçmiş Dönem Başkanı M.Zeki Karagülle Prof. Dr. Müfit Zeki Karagülle “Türkiye’deki Termal Suların Zenginliği” ve “Hücre Kültürleri Üzerinde Mineralli Suların Etkileri” konulu bir sunum yaptı. Prof. Dr. Karagülle sunumunda, hücre kültürü üzerinde mineralli suların etkilerini inceleyen bilimsel çalışmadan elde edilen sonuçları anlattı.

İlgili haberin Hürriyet gazetesindeki linki için http://www.hurriyet.com.tr/prof-karagulle-mineralli-sular-sedef-gul-ve-40503290 linkini tıklayabilirsiniz.

28.06.2017